петък, 21 юли 2017 г.

König zabojoval v etape do Cervinie a na Gire sa vrátil na 5. pozícii

Predposledný deň v talianskych veľhorách znova cyklistov bolel. Na 236 kilometroch nastoupali skoro 4800 výškových metrov a väčšina z nich je čakala na posledných 100 kilometroch, kde sa týčili tri vrcholy: Col de St. Barthélemy, Col de St. Pantaleon a taky cieľová Cervinia.

Teda kopec, na ktorom pred troma rokmi Jan Bárta siahal po etapovom prvenstve, ale Kostaričanov Amador bol proti.


Kopec, na ktorom Kanaďan Hesjedal ten rovnaký stavkovanie online deň vyzliekol Rodrígueza z ružového dresu a ozdobu šampiónov priviezol až do Milána.

Kanadský Habán bol pri chuti aj tentoraz a znovu dok� �zal, že so záverom trojtýždňovej cyklistické púti jeho forma graduje.Na úpätí Cervinie sa sformovala skupina najväčších es vrátane Contadora, Königa, silných mužov Astany.

Desať kilometrov pod vrcholom najskôr vyštartoval Mikel Landa, na štarte dňa druhý muž poradí, ale Hesjedal rýchlo odpovedal ešte agresívnejším nástupom a začal živiť myšlienky na vavríny.

Potom zase atakoval Landa, snažil sa utavit Contadora, ale ničil len českého borca, ktorému "cukavý" tempo nevyhovuje. Ďalej si držal to svoje, konštantný a čoskoro sa zase na kvartet Contador, Aru, Kruijswijk a Landa dotiahol.

Vtedy sa König začala rysovať nádeje na posun poradím, preto Jurij Trofimov, ktorý bol vo výsledkoch hneď pred ním , sa neudržal. Rozostup Rusa a Čecha bol minúta a 4 sekundy.König sa potom usadil na čele skupiny favoritov, pretože práve on mal najväčší záujem tvoriť závod a ujíždět balíku s Trof imov. A tiež tak eliminoval meniace sa tempo, ktoré aplikovali jeho súperi.

Za Hesjedal sa medzitým dotiahol najlepší mladík Gira Aru a snáď si chcel spravit chuť po svojom kolapse predchádzajúcich dní, kedy definitívne prišiel o nádej na ružové tričko.

Šesť kilometrov pred cieľom nastúpil Hesjedal prvýkrát, ale stavky online ešte sa mu nepodarilo odparené ho. Iba druhým atakom Kanaďana urval a absolútnym vypätím, ktoré sa dalo čítať v jeho tvári, mieril za víťazstvom.Emotívne potom na cieľovej čiare oslavoval - triumf aj posun späť na druhé miesto pred tímového kolegu Landu.

König do cieľa dorazil minútu a 21 sekúnd po víťazovi, aj to mu však stačilo na vylepšenie svojho skóre na konte Gira. Čoby piaty muž výsledkov má teraz náskok 24 sekúnd na Trofimova.

A do Milána už ostávajú len dva dni…

"Pritom ráno som s a necítil veľmi dobre, prepotil som celú noc . Neviem čo sa stalo, "rozprával König. "Aby som povedal pravdu, mal som z tej etapy trošku strach, ale dopadlo to nad očakávanie.Môžeme byť spokojní. "

Roman Kreuziger nabral ďalšie obrie stratu a za cieľom predniesol:" Už tri dni som chorý, to je všetko, čo k tomu môžem povedať. "

stavky

Няма коментари:

Публикуване на коментар